Sunday, October 31, 2010

Zaripein - pioneer of metador club of his kind

Aku rase agak lame la jgk aku tk post kt PTL… dah nak kat bersawang dah aku usha blog nieh.. ye la… masing2 bwat2 bz ngan intern… haha… nasib ipen ade update sket2....tkpe2.. meh sini aku post plak...

Entry kali ni sgt la general.. ia tidak ditujukan kepade sesape pon.. so sesape yg terase, mintak la maap ea…

Ok korang tahu sukan matador or lawan2 lembu tu?? Sukan yg femes amos kt latin country tuh.. kali ini skuad PTL telah berjaye merungkai satu lg penemuan baruuuu…

Biase nye seorang matador sgt la kacak kan.. ensem, TINGGI and kompom pakai semat2.. seperti ni:

Tkpon mcm nie:

Namun baru2 nie, ade segelintir puak telah bangun dan membantah sukan ini. Mereka menghantar technical proposal kpd kerajaan, bukan untuk mengahramkan sukan matador, tetapi memberikan mereka sedikit ruang untuk terlibat dkm sukan ini. Gerakan ini telah diketuai oleh Jose’ Fernando Zaripein:

Bermula dgn hanye tolong bwk kan kuda kepade star2 metador:

Kemudian dinaikkan pangkat menjadi pembiak kuda untuk star2 metador:

Kepade berlatih dgn anak lembu terlebih dahulu:

Kini mereka telah mencapai tahap dimane mereka mampu berlawan dgn lembu yg lebeh besar dan TINGGI sket dari mereka:

Namun begitu, untuk melakukan final move iaitu menikam lembu itu, mereka maseh tidak dpt melakukan nye sendiri. Mereka terpakse menyerahkan final move tu kt si pe-matador yg normal. Masayrakat setempat tahu akan reason disebalik nya, namun tidak berani untuk bersuara. Hanye berbisik dan gelak guling2 dlm hati je… hahahah…

Zaripein pon mengmanggil ahli jawatan kuasa TER-TINGGI untuk bermesyuarat:

Dan hasilnye amatlah bernas. Bagi melaksanekan final move itu, mereka telah mencipta formasiiiiiiiii…

Yea .. tepat skali… Formasi Midgetmid

Kini, final move tidak lagi menjadi penghalang kpd zaripein dan sekutunye untuk bergiat dlm sukan matador.

Semasa skuad PTL berkesempatan menemui zaripein.. beliau berpesan:

“jadi, ape annie tunggu lg, marilah sertai kami”

6 comments:

ipien said...

kua aja rai. ini bermakna perang!!!

كتكوت said...

hahahaha.... mendalam seyh... sengal...hahahaha

arai said...

amcam ipein?? mahu lg??

aku da standby 2nd post tuk ko.. haha

IrshadBanuri said...

haha...
gambo last2 tu masuk kot.

Anonymous said...

sumpah blog korang best gila. sakit perut aku baca do. post lagi!

Anonymous said...

aihhh..aku da lama menyahut cabaran itu...sbb tu kta 3 ipien, arai saing2 je tggi. klu korg nek pun bkannya byk..zzzzz