Wednesday, February 24, 2010

Arai di Surau RnR


On the way blk KL dr UTP, kitorg stop kat satu RnR ni sebab nak solat. So afte Arai abes solat je, die cm gembira gile. Krew kami mewawancara beliau.


Krew : Pehal gembira sgt ni? Adakah ini yang dipanggil kemanisan iman?

Arai : Saya gembira kerana surau ini menepati citarase saye. Conratz kat contractor die.

Krew : Em… Ape yg saudara maksudkan?

Arai : Bia saya ceritakan satu persatu.

 

……………

Tempat wudu biasa. Sesuai utk hex dan ipien. 

 

Tempat wudu surau ini. Sesuai utk Arai yg Paling Tinggi Lampai.

Ketinggian optimum bagi Arai.

 

Tingkap surau bese. Menyukarkan Arai bukak dan tutop kerana beliau perlu jengket.

 

Tingkap surau ini. Sesuai untuk Arai bukak dan tutop.

 

Satu lagi keistimewaan surau ini, lihat kelebihan tempat wudu nombor 2 surau ini. Apakah mende yang sesuai utk arai di sini?

Anda diberi mase 10 saat untuk menganalisa gambar ini…


Mase tamat. Jawapan nye~

 

Blok seakan akan kerusi ini diletak kan agar membolehkan Arai naik atas die untuk tarok jam kat atas para tu.

 

Hebat. Surau ini mmg sesuai untuk Arai.



8 comments:

zureen-chan said...

haha.. mmg sesuai~

arai said...

ko tunggu ipen!!!! aku selongkar bahan ko plak... haha..

syafyka said...

patut la arai happy gile.mmg surau ni sesuai sangat untuk arai. :P

Mohaimin_Ichi said...

haha. mcm2 tol

IrshadBanuri said...

hoho...
ada la plak gambo arai amek semayang...
haha...

wani said...

alhamdulillah~~
lepas nii slalo la arai mengimarahkan surau kt situ kn..
serba serbi mmg ngam ngan dia.. ;)

ipien said...

hahaha. terbaek kan? Arai, 1-0 skung, ak menang. wakaka.

arai said...

haha... ko mmg dem ipen...
tp apsal plak 1-0?? post yg dulu2 awat tk kire?? ko mmg LICIK ek pin... kalahkan gorie!!! huhu...