Sunday, April 26, 2009

Nick name~ the asal usul of...

arini kite akan berbicara mengenai nickname2 yg terdapat dlm PE jan 07 di universiti teknologi shell. jadi korg x knal nye. bagaimana name ini bole timbul?? krew kami, membongkar~~

Aboyz - bukan aboy tao.

Disebabkan muke n gaye beliau bajet2 jambu, maka sukar utk org ramai mengenal pasti same ade die ni laki ke pompuan. Jadi, solution terbaek ialah ngn panggil die aboyz or boyz. So, konpem org tau tu laki. 

kan da kate, mmg kompius laki ke pompuan..

tapi ni bkn aboy r. jgn sala phm. aboy hensem.

Uyung - bukan uyun


Beliau dahulu nya adalah seorg makhluk air yg dinamakan dUYUNg. Tp beliau sanggup meninggalkan ekor ikannye demi menyertai kumpulan Joget UTP. Ye r, cmne nk joget time ade ekor ikan kan? Jd bile tinggal ekor, terpakse tuka name jd uyung je.

Sebelum buang ekor ikan...

selepas menggadaikan ekor ikan.. tros joget bai.

skrg ni dgr cite nk joget kat aussie lak. wakaka.. 


Maos - bukan mao

Derive from word harimau? Owh semestinye tidak. Mau sebenonye dtg dr perkataan limau. Knape limau? Haa.. ini sebeno nye sbb beliau ade membela sebiji buah limau yg sgt ranum dan enak. 

Jadi lepas ni, jgn la ckp cmni kat mao :
“perot ko da boroi do maos”

Sebalik nye, katakan :
“limao ko bela da semakin membesar maos, tahniah”

Ipien/ipen

Singkatan bagi ape cube teke? I = izwan. Pen = ??? 
SALAH. Tekaan korg mmg loser. Hati busuk!! Asyek nk pangkah aku. Tahi. 
Pen = pendita.
Ipen = izwan pendita. 

Wakaka.. Agak2 nickname sapo x kua lagi tu, jage2 la. hehe... 





7 comments:

katkut said...

mengong r

syima said...

wakakah. memang dasar pendajal nombor 1 negara. wahahaha

zurhazrin azureen said...

haihh..pe nk jd nih pendita ipennn..~~~

Heart_person said...

nama die nk hebat2 belaka maksud die... org len, pdajal kaw.. bg anjan dowh... xpun amir... hahah!

Anonymous said...

ipendek
wahahahahahahahaha

Amin Baek said...

hahahaha....ipen..aku xpndai nk kutuk org..

aku said...

mmg x ley blah..
hakhak..